mandag den 1. september 2014

Turrapport - Klubtur Sj. Odde med SSK

Vi var selvfølgelig tilmeldt årets tur med SSK til SJ. Odde for at ramme de helt store Makreller og den fantastiske hygge denne tur frembringer år efter år.
Da vejret var en del ustadigt op til turen, spurte Allan "Woody" om ikke han kunne sejle med os, da han synes det var en lang tur fra Rungsted i hans nye Finnmaster 8,0 for muligvis kun enhalv dag.
Og selvfølgelig kunne han da det, for vi ved jo at han er god for en fin Makrel og er frisk på skarpe drink´s fra morgenstunden... (den sidste vender vi tilbage til)
Vi var i god tid i havnen og kunne derfor hjælpe med at sætte telt op, efter vi havde lagt meyer på plads.Turen starter som altid på DOK 300 med en god omgang stægt flæsk,nogle gange med meget salt, andre gange ikke. Denne gang var det fine store stykker, så alle var glade.
Efter vi havde spist os tykke og mætte, stod den selvfølgelig på taktik møde, først i SSK teltet med klubkaffe og hygge og derfter senere nede i Meyer, for lige at ligge de sidste positioner ind i plotteren. 
Vækkeruret blev sat til kl 6, da der var luxus morgenmad alá SSK kl 7 hvor der var disket op med det hele. Allan mente dog ikke at det var nok og diskede op med et par små skarpe fra lommen. 
Han siger det er noget med små både og små flasker, men jeg forstod den ikke helt...


Efter morgenmad og da Woody langt om længe kom i båden, sejlede vi ud.. Men vi var nød til at vende om igen, da Søren havde glemt provianten i bilen... en ramme Tuborg..
Vi lagde os for anker omkring snekkeløbet og begyndte at chumme med mine frosne chumposer jeg har arbejdet så hårdt med, men det er sgu nemt når de bare skal smides i nettet.
Men vejret var ikke rigtig med os, og da vi lå for anker blev vi kastet godt rundt, så flæsket fra dagen før begyndte at få lidt indvirkning.
Sahl´erne meldte om en god fisk lidt længere inde på revet, så vi træf en hurtig beslutning om at sejlede ind ved dem, dels for at fange fisk og dels for lidt mindre bølger. Bølgerne blev ikke mindre,men tilgengæld kom der hurtigt en fisk på Woody´s stang.
Han smed desværre den første, men kort efter kom der igen en på og den blev nettet og så kørte bussen.

Vi fik sat stænger rundt om båden og kunne de næste par timer nyde fighten af 9 flotte Makrel op til 875 gram til undertegnede. Woody blev ved med at sige at jeg stjal hans fisk, men det må vi snakke over en kop øl.

Fiskeriet døede lidt ud og vi gad heller ikke bølgerne mere, så vi blev enige om at sejle ind mod land for at ligge lidt i læ og da Stor Ståhaj og Bjarne i 11´eren allerede lå derinde smuttede vi ind i læ.
Der skete ikke det store derinde, så vi var ved at miste modet lidt. Søren tog sig en skraber, mens Woody og Jeg stod og funderede lidt over livet... og Makrelfiskeriet...
Pludselig kom der god aktivitet på ekkoloddet, men der skete stadig ikke noget. Jeg prøvede at skifte fra Tobis til et sildestykke og BUM... så var der fast fisk. Sildestykke ned igen og BUM... fisk igen.. Så blev samtlige stænge rigget op med sildestykker og så kom der fart på.
Vi endte på 19 Makrel med nogle gode størrelser imellem.

Aftenen gik hånd i hånd med SSK og nogle gode store møre bøffer som Per "Stengade" og Jens Sahl havde grillet til UG. Nogle gode pølser og et kæmpe salatbord blev der også disket op med. Søren og Woody kæmpede om hvem der havde den bedste Rødvin, så det endte med fantastisk hygge. Det hele endte med et par godnatpils på flaske, da vi alligevel bare skulle sove længe til kl 7... for der kan Søren åbentbart ikke sove længere...
Dagen efter pakkede vi stille og roligt sammen og kørte hjem til et kæmpe skybrud

Tak for endnu en god Oddentur SSK... Ses helt sikkert næste år.
Woody.. Tak for at være med som Gast.. Næste år tager vi Oddenturen i dit sommerhus.. Med chum ;-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar