søndag den 20. april 2014

Turrapport - Bornholm 2014

I år havde vi igen valgt at tage med SSK til Bornholm og Verona, så dette blev vores 5 års jubelæum med SSK
Denne gang tog vi med 1 holdet, dels for at prøve noget nyt og dels fordi Terkel drengene var med på det hold.
Og ja. Terkel drengene skulle også med, så det var lidt med bekymring at vi kørte ombord på Bornholmer færgen i Køge Lørdag aften.
Vi holder klar ved Køge til at køre ombord...

Søndag morgen havde de lovet et fantastisk vejr, dog med en del tåge, så da Søren havde købt ostefurtere til Cobb´en droppede vi madpakkesmøringen på Verona og kørte direkte i Hammer Havn.
Vi sejlede ud og grejerne blev for alvor sat på vores nyerhvervede søgelænder.
Sikke da en fornøjelse...

Hen over middag kom der et godt hug på inderste sideplaner på en blå Ismo.
Den kastede en 11,3 kg´s fisk af sig.
God start...
Dagen bød ellers på 5 andre fisk, med ovenstående som den største.

Mandag morgen tog vi igen ud på pladserne ud fra Hammer Havn, men det blev desværre en kort fornøjelse, da vi efter at havde sat grej opdagede til vores store forskrækkelse at båden havde taget en del vand ind. Faktisk så meget at batterierne var meget tæt på en oversvømmelse. Det skyldtes en defekt studs på spulepumpen, så pumpen bare havde pumpet alt det vand ind i skroget den kunne. Heldigvis blev det opdaget i tide og lænsepumpen kom på over arbejde og først ind i havnen havde den tømt båden.

Båden blev efterfølgere trukket på land og grundigt gennem gået, så ingen fisk til os idag.
Om aftenen til bordrunden tilsidesatte Svend fra Team Bella sin flotte fisk, for at nævne vores oplevelse, da det jo faktisk ku ha været gået grueligt galt.
I vores iver efter at få stoppet problemet og få lænset båden, fik vi ikke kaldt op på radioen til de andre med vores position. Havde vi informeret i tide om problemet og dets fareniveau , havde der uden tvivl ligget klubkammerater ved vores side på et øjeblik.
Alt gik heldigvis godt og der bliver nu lavet nogle forbedringer i båden, så vi ikke kan komme til at stå i samme situation igen.

Efter Mandagens oplevelse tog vi med frisk mod ud på samme pladser Tirsdag morgen og dagen bød på et par stærke fisk på 6 og 9 kg.
Søren med 9 kg.
Martin med 6 kg.
Hen på eftermiddagen begyndte det at blæse op og alle bådene søgte i havn. Vi fik fortøjret båden grundigt, da de lovede hård vind Onsdag.
Man kan undre sig over at mange ikke har større respekt for deres både. da de kun fortøjre deres både med 2 stykker tov uden kødben og uden spring og derefter smutter. Jeg ville sgu ikke kunne sove godt. :-)

Onsdag blev som sagt indedag og dagen blev brugt på kontrol af fortøjninger og lidt hygge.
Bjarne havde arrangeret en tur til TV2 og Jan Jørgensen for at se hvordan Trolling Master bliver afvilket.
Vi valgte at køre en tur på bryghuset istedet.

Torsdag satte 3 både (Simone, Guffi og os) kursen mod Rønne Banke for at se om der var nogle hjemme. Det lykkedes os at ramme ind i en fantastisk Laks på hele 12,25 kg og sikke en fight. Super stærk fisk, som var ved at spole os. Det skyldtes nok mest at vi manglede en del line på det hjul pga en lakseline tidligere.
Fantastisk stærk fisk....

Fredag trak vi årets første nulbon, og vores undskyldning kan kun være vejret. Flere gange overvejde vi at sejle at sejle i havn, men gjorde det ikke.
Om aftenen stod den på afslutning og Søren fik en samlet 3 plads, kun slået af Bjørn fra Terkel og Svend fra Bella.
Stort tillykke til de 3 på podiet.

Lørdag var ugens første dag med havblik og desværre også den dag vi skulle hjem. Alle var blevet beordret i Havn kl. 12 da vi alle skulle op og hente fisk. Vi reddede dagen medet tripel hug kl 11 med en stribe 5 kg´s fisk og derefter tog vi i havn.
Vi sejlede med færgen kl. 17 og var i havn 22.30.

Tak for en fantastisk uge på Verona med SSK og tak til Bjarne for at have styr på stumperne og ikke mindst for meget grundig opdatering på SSK´s hjemmeside.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar