fredag den 10. maj 2013

12,5 kg Laks fra Brøndby Havn!
      12,5 og 11,4 kg...


Så lykkedes det at få Laks i båden fra Brøndby Havn... Hele 3 fisk blev det til med 2 over 11 kg og største på 12,5 kg...Historien:

Jeg kunne som mange andre sagtens ha valgt at tage turen over broen og fiske fra Smygmehamn, Ystad eller Simris, men jeg synes nu at det ville være lidt sjovere at tage turen fra Brøndby.

Jeg stævnede ud fra havnen 5,30 og man kunne snildt have gjort det en time før, men jeg vidste at jeg havde en lang dag foran mig da jeg var helt alene.

Kursen blev sat øst - syd/øst mod et punkt syd for Falsterbro i en fantastisk morgenstund. Total havblik, farten lød på 21 knob, gennemsnits brændstofforbrug på 15 l/t og 40 sømil foran mig.

Jeg rundede grundene syd for falsterbro en times tid efter og her blev der sat en ny kurs som igen hed +20 sømil denne gang stik øst. og efter endnu en time lå jeg hvor jeg kunne sætte grejerne. Loddet så fint ud med enkelte små klatter og nogle fine laksebuer en gang imellem. Jeg fik hurtigt sat grejet og følte at jeg var nogenlunde på rette spor. :-)

Jeg forsøgte at kalde Måleren som jeg vidste lå lidt længere mod Sorte Grund, men ingen svar og der begyndte "bekymringerne" lidt. For uden mobil dækning, alene i båden og ingen både i nærheden, hvad var det så lige jag havde gang i?Jeg må egentlig sige at jeg ikke var et sekund i tvivl om at der nok skulle være andre både i nærheden, med de fangster der var blevet med om på div. fiskesider, men tvivlen dukkede nu alligevel op.

Men ganske rigtigt, så kalder "Ællingen" op på radioen til en anden båd og melder om en 3,5 kg´s fisk og så ved jeg at jeg ikke alene og dermed er sikkerheden hævet en hel del.

Der er en del skidt i vandet og jeg får tjekket grejet løbende og ved 11 tiden får jeg den første fisk i båden. En lille hidsig satan på 4 kg som havde slugt et Grizzly Spoon i Morgen Farven på sideplaneren.

Derfra gik det lidt trægt, dog kunne man høre fra de andre både at der kom lidt løbende fisk til dem, bla. med "Ællingen" der havde et dobbelthug op til 11 kg. Jeg snakker med Cjappe, der kan fortælle om en stribe "småfisk" i båden og han fortæller bla. at han var nød til at måtte slukke for sin AIS for ellers ville samtlige både i Østersøen naturligvis ligge i røven af ham.. :-) Rolig nu Cjappe.. :-) Det gas.. eller er det nu os det++ :-)

Lidt efter kan jeg se at den nederste stang på riggen i bagbord side udløser og jeg tænker ikke mere over det, da jeg egentlig bare tror at det er en Torsk. Men pludselig tager fanden ved den og jeg begynder hurtigt at tage grej ind i samme side. e

En halv times tid senere ligger der en Laks på 11,4 kg på dørken og jeg råber "YES" for det er hermed en succes-tur fra Brøndby af!

Jeg begynder at rigge af, da jeg ved at jeg har 2 timer i havn og lader med vilje sideplanerne i begge dider være ude til det sidste. Netop som jeg skal til at rydde dem, hugger der en hidsig fisk på den inderste sideplaner i styrbord side og det eneste jeg når at se, er en sideplaner der planer væk fra båden og en fisk der springer helt vildt.

Jeg skynder mig at tage resten af sideplanerne ind og så er det er jo en total fornøjelse at kunne stå med go fisk, uden grej i vandet og en båd i frigear.

Fisken kommer ind til båden flere gange og den tager flere gange et udløb på 80-100 fod lodret ned under båden.

Jeg får nettet fisken og kan veje den til 12,5 kg.

Kursen bliver sat mod Brøndby og og turen er 110% en godkendt succes.

FACTS:

Afstand: 40 sømil hver vej + afstanden under trolling, så tæt på 100 mil.

Tid: godt 2 timer hver vej.

Brændstof forbrug: Med vores Yamaha 80 hk blev der brugt godt 15 l/t. hvilket giver en 70-75 l. hvilket passer meget godt med brændstofsmåleren. Jeg har ikke tanket båden endnu efter turen, men den følger jeg lige op på.

Jeg fik efterfølgende tanket båden med 71 l, hvilket må siges at være ok gået af en Yamaha fra 2002.


Konklusion:


Det er ikke noget jeg gør igen alene og jeg vil til hver en tid hellere tage køreturen til Smygme eller Ystad, men jeg havde taget beslutningen om at prøve det og jeg er super glad for at jeg gjorde det.

Fiskeret var jo super og det er sgu lidt mærkeligt at lægge til i Brøndby med 2 plussere i kassen. Det er sgu aldrig sket før, til trods for over 50 fisketure fra den havn og der var der også et par konfirmations gæster der lurede lidt.. :-)

PS: Hvis du kigger med her fra "Ællingen", så skriv lige en Mail påMartin@srfishing.dk for jeg har en hel del billeder af jer..

2 kommentarer: