lørdag den 27. april 2013

Turrapport - Møn 2013

De sidste 4 år har vi været med SSK på Bornholm på den årlige klubtur, men i år havde vi besluttet at vi skulle prøve noget andet, så da Peter Team Jolly spurte om vi ville med dem i en uge til Møn takkede vi Ja tak.
Vi bookede en af hytterne nede i Klintholm Havn og fik en så vi kunne have Meyer liggende lige ude foran hytten.

Fredag d. 19 April
Vi havde begge tage en halv fridag, så vi hurtigt kunne få båden spændt på det nye Team køretøj.

Der skulle lige nydes en på-kobling-bajer inden afgang fra Glostrup hvor båden står.

Efter en times kørsel ramte vi afkørslen fra motorvejen og der skulle vi lige have en pause.

Lige et billede af Meyer med det nye Team køretøj.. :-)

Vi ankom til havnen ved 19 tiden og der tog vi lige en hurtig runde i havne for lige at lure hvor vi kunne ligge bedst i lå for natten, da det blæste en halv pelikan. Vi skulle også overnatte i båden, da vi først kunne få hytten fra om Lørdagen af.
Vi fandt et hul til Meyer inde i Havnen og derefter blev grillen startet op, så vi kunne få lidt varm mad inden vi skulle op til de andre og have en godnat pils.

Meyer ligger i ro for natten.

Lørdag d. 20 April.
Vi har for et par år siden lovet vores kammeret til en fødselsdag at han kunne komme med en weekend til Simris og fiske Laks, men hvergang vi har planlagt en tur har der altid kommet noget i vejen.
Så det var en hel fornøjelse at kunne byde ham velkommen ombord på Meyer med min. 3 dages fiskeri i vente.
Planen blev lagt og turen gik mod et par nordlige pladser.

Mikael og Søren klar til Laks!

Grejet blev sat ved 9 tiden med den store mast ved Kriegers i baggrunden, men først hen på eftermiddagen kom der et godt skrald på den inderste sideplaner. Begge sider blev ryddet på nær resten af sideplanerne og Mikael kunne starte sin første Laksefight i total havblik.
Efter godt 30 min fik Mikael sin debut Laks på 9,7 kg. fanget på en Grizzly Salar L i Kasseren.


Super flot fisk og fantastisk fight med flere gode udløb.


Søndag d. 21 April.
Da vejrudsigten lovede at det ville blæse op ved 9 tiden, blev vi enig om at tage den stille og roligt og holde og på Bananen og måske Kondomet. Set i bakspejlet skulle vi nok have taget turen ud da der faktisk blev fanget ok med fisk.
Vi satte grejer i Bananen og det så meget lovende ud på ekkoloddet. Vi fik hurtigt et hug på dipsyen i styrbord side som desværre stod af igen mens Mikael stod med den.
Vi sejlede ud mod Kondomet da der ved meget ålegræs i Bananen og der fortsatte de gode lodninger, men desværre ingen fisk.
Vi var i havn ved 15 tiden hvor Mikael pakkede sine ting og takkede ydmygt for en super weekend.
Søren og Jeg smuttede og til de andre og grilledeSå er der kød!


Mandag d. 22 April
Udsigten så fin ud idag. Lidt blæst fra morgenstunden, stille midt på dagen og så blæst hen på eftermiddagen igen.
Vi startede lidt sydligere for det punkt hvor vi fik Mikaels fisk den anden, dag men da der ikke skete en skid besluttede vi ved 12 tiden at sejle ned på vores waypoints syd for separeringen. dels for at prøve noget nyt og dels for at kunne se de store skibe sejle forbi, for så sker der da noget.
Hen på eftermiddagen står jeg og og har lige sat den ene side bagbord på riggen, så kører jeg riggen 10 fod op og når kun lige at vende mig halvt om før end at jeg ser en god fisk springe lige bag båden og så tar fanden ved den.
Vi skynder os at få hevet grejet og inden at vi når at dreje båden rundt har den snuppet 850 fod i et nap. Jeg selv får æren af fighten og efter en fed fight kan Søren med rolig hånd nette en ny bådrekord.


14 kg på Grizzly Salar M i Melon

Det sjove ved det var at midt på dagen viste jeg blinket til Søren og sagde at nu måtte vi have denne i vandet, da Maks ikke fisker med andet. Så tak Maks for en god fisk.. :-)

Kæmpe sild i dunken og til jer der skulle være i tvivl, så er blinket IKKE "Melon-farven"


De andre blev naturligvis budt på fortøjnings-bajer da vi kom i havn og efter en god aften lavede Søren stegt flæsk til os kl. midnat.


Tirsdag d. 23 April
idag var indedag med med blæst op til 14 sek/m og da båden lå lidt uheldigt havde den desværre ligget og banket op af molen, så søgelenderet har løsnet sig. Det er ikke noget der er kriminelt, men det skal lige repareres engang.
Den stod på en super hyggelig grillaften sammen med de andre og der blev udvekslet både blink og MASSER af lystfiskerhistorier til den helt stor guldmedalje. :-)

Super hyggeligt...

Onsdag d. 24 April
Også indedag. Da de godt nok lovede nogenlunde vejr fra Torsdag og frem, men da vi alligevel havde planlagt at tage hjem Torsdag eftermiddag trak vi stikket her..

Torsdag d. 25 April
Vi tog en tur i Sundet efter Flade da liderligheden ikke helt var blev styret og da vejret var godt, synes vi begge at det ville være en super måde at slutte en Lakse tur af på.. :-)
Læs om den her:

Se fotoalbum fra turen her:

Opsumering af turen:
Dagene op til vores tur, var der en masse snak om at der skulle være en form for kold-vands-alger i området og vi hørte kunne en enkelt båd snakke om om grumset vand. Vi så intet grumset vand på noget som helst tidspunkt og mon ikke også at de ringe fangster ud for Møn fortiden består i at størstedelen af de danske både fiske på den nordlige del af 40 meteren.
Tyskerne fanger jo super godt ved Rügen.
Vi havde 7 Laks og 1 Havørred i båden og mistet én fisk, på 3 hele dage hvor 4 af fiskene var undermålere.
Om vi vælger Møn næste år er nok tvivlsomt, men den tid den glæde...

Tak for en super tur til alle...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar